Markkinoilta löytyy jo monenlaisia 3D –skannereita. Ne sopivat erityisesti isojen osien skannaukseen, joista saadaan 3D –malli eri formaateissa CAD –järjestelmien käyttöön. Tätä käytetään erityisesti reverse engineeringissä. Esim. jos kappaleesta ei ole olemassa 2D tai 3D –kuvia, jolloin tällä tekniikalla saadaan nopeasti malli mekaniikkasuunnittelun käyttöön, erityisesti päästään nopeasti käsiksi kappaleen ulkopintoihin.

Skannattua 3D –mallia voi hyödyntää erityisesti tilavarauksissa. 3D –skannanerina voi käyttää pelkästään jopa vain matkapuhelinta. Esim. 123D catch löytyy ilmaiseksi iPhonelle ja Androidille. Muita skannereita ovat esim. David-3D, Sense, Makerbot ja Nextengine.

Nextenginen sivuilta löytyy yksi vertailusivu eri menetelmillä saadusta laadusta. Tosin tarkkaa tietoa ei ole mikä on todellisuudessa oleva laatu.

http://www.nextengine.com/gallery

vertailu

David-3D :ltä löytyy galleria, johon käyttäjät ovat skannailleet omia osia. Jotkut kolikot ovat skannautuneet melko tarkasti.

http://www.david-3d.com/?section=Gallery

03-1_Euro_Coin_(by_Simon)

 

Peli- ja elokuvamaailmassa käytetään myös 3D- skannausta. Alla yksi esimerkki animaatiosta, jossa saatiin aidonnäköisest kasvot animoiduille henkilöille. Näitä ihmisen 3D -skannauksia voidaan käyttää myös ihmiselle tehtyjen lisälaitteiden tuotesuunnitteluun esim. kuulokkeet, sillä ihmisen päästä saadaan melko tarkka 3D -geometria.

http://www.ten24.info/?mtheme_portfolio=halo-4-spartan-ops-3d-scanning

Halo4_head_Textured

 

Tämä menetelmä ei vaikuttanut sopivalta pienten muovikappaleiden skannaukseen. Kuitenkin isoilta matkapuhelinvalmistajilta löytyy laitteita, joilla saadaan erittäin hyvää skannausjälkeä. Tosin skannausaika on sitten todella pitkä ja skannaustiedosto massiivinen. Tämä soveltuu hyvin valmistuksen laadun verifiointiin, sillä skannattua ruiskupuristettua kappaletta saadaan helposti CAD:issä verrattua alkuperäiseen malliin. Osat päällekkäin asetettuna mallissa nähdään suoraan onko joku pinta erilainen kuin oli suunniteltu.

Testautin myös itse 3D –skannausta pienellä muoviosalla. Skannattavan kappaleen koko on n. 90mm (leveys) x 50mm (korkeus) x 25mm (syvyys). Ulkopinnat skannautuivat kohtuullisesti, mutta syvien sisäosien skannauksessa oli ongelmia. Laitteena oli NDI optotrak, Pro 2000 Scanworksin skannauspäällä.Kytkin oli hieman eri asennossa skannattaessa.

Vihreällä näkyy alkuperäinen 3D –malli ja harmaalla skannattu malli. Kuvista näkyy selvät erot erityisesti syvissä muodoissa.

Assem1

Assem2

Artikkelin kirjoittaja on Kari Vatka, joka on yrittäjänä suunnittelutoimisto Conseptas Oy:ssa. Jos tulee ajatuksia artikkelista tai tarvitset apua 3D-skannauksessa tai tuotesuunnittelussa, ota rohkeasti yhteyttä meihin: http://www.conseptas.com/yhteystiedot