Joku kuuluisa henkilö sanoi aikoinaan, että miehen etuna naiseen on parta. Partaa ajaessa tuli mieleen tämäkin artikkeli. Minulla on erään tunnetun valmistajan parranajokone ja siitä rupesi terät tylsymään, jolloin ajoaika rupesi pidentymään. Ajattelin sitten hommata siihen vaihtoajopään. Hinnat olivat melko suolaisia suhteessa koneen hankintahintaan. Kone oli sen verran arvokas (valmistajan huippumalli pesulaitteineen), joten ajattelin, että 40 euron sijoitus ei olisi paha. Netistä sain sen jälleen halvimmalla kotiin toimitettuna kuin kivijalkaliikkeestä. Odotukset tietysti olivat kovat kun kerran teräyksikkö oli tuliterä. Yksikkö napsahti helposti paikoilleen. Partaa ajaessani huomasin, että yksikkö napsahti sittenkin liian helposti kiinni koneeseen, koska eihän se siinä pysynyt kovin hyvin kiinni vaan irtosi myös helposti ja tipahti partaa ajaessa lattialle.

Rupesin sitten vertailemaan vanhaa teräyksikköä uuteen ja huomasin, että uudessa on tehty hieman ”cost reductionia”. Aikaisemman osan kiinnitysyksikkö oli tehty metallista ja oli siten jämäkkä. Uudessa osassa vastaava osa oli taas muovia, joten se oli huomattavasti heppoisempi. Tosin materiaalinvalinta ei pitäisi selittää tätä ongelmaa, sillä hyvin suunniteltu muoviosa olisi varmasti korvannut tässä metalliosan. Ongelma saattoi johtua myös tuotannon heikosta laadunvalvonnasta, jolloin väärällä toleranssilla olevat osat pääsivät myyntiin. Uskon, että kyse oli kuitenkin hätäisestä prosessista, jolloin teräyksikön tuotantokustannuksia on yritetty saada nopeasti laskettua ja testaus on jäänyt vähemmälle huomiolle. Oli varmaan myös ajateltu, että koneen elinkaari on loppupuolella. Tässä olisi partakoneiden mekaniikkasuunnittelijoilla hieman miettimistä.

Voisin vielä mainita, että kyseisessä parranajokoneessa on myös automaattinen puhdistustelakka, joka lakkasi myös toimimasta, mutta ilman sitäkin pärjää. Yritin avata ja puhdistaa senkin, mutta en saanut sitä enää toimimaan.

Lopputuloksena olisin voinut maksaa muutaman euron enemmän tuotteesta, jos se vain olisi ollut laadukkaampi. Voisi kuvitella, että huippumallissa panostettaisiin laatuun myös after sales –toiminnoissa. Näin niitä parranajokoneita saadaan kaupaksi miljoonia. Pitääpä kokeilla vaihtaa merkkiä ja testata onko laatu kunnossa toisen valmistajan huippumallissa.