On mielenkiintoista seurata kuinka pikamallitekniikka  kehittyy jatkuvasti. Pikamallikoneet ovat tulleet vuosi vuodelta edullisemmaksi ja niiden tulostustarkkuussa on parantunut huimasti. Ei varmasti mene kauan ennenkuin hinta tippuu niin alas, että jokainen voi hankkia sellaisen kotiinsa. Tässä linkissä on blogi kaverista, joka rakentaa pikamallikonetta avoimesti itselleen ja aikoo myydä jossakin vaiheessa rakennussarjoja siitä. Tulostustarkkuuden hän on saanut melko hyväksi tavallisiin koneisiin verrattuna: http://3dhomemade.blogspot.com/

Pikamalleja saa teetettyä nykyisin muovimateriaalista sekä myös metallista. Löytyy myös laite, jolla voi yhdistää elastomeeria ja kovaa muovia yhteen. Olisi mielenkiintoista jos esim. autokorjaamon varaosatiskillä voitaisiin tulostaa tarvittava varaosa tilaamalla vain sen 3D -malli valmistajalta. Nykyisten koneiden laatu ja tarkkuus eivät vielä tosin siihen riitä. Lisäksi hinta karkaa helposti käsistä.

Uskon, että tulevaisuudessa pikamallitekniikat korvaavat entistä enemmän massatuotantomenetelmiä. Erilaisia yhdistelmämenetelmiä on jo käytössä esim. teräsmuotteja tehdään lasersintrauksella.